Miért érdemes munkahelyi egyenruhát hordani?

2019.03.07

Egy szervezet arculatának jelentős részét képezik az egyen- és formaruhák, amelyek az értékesítés során jutnak szerephez. A vállalkozások a termék(ek)től függetlenül így fejezik ki személyiségüket és ezzel is formálják a róluk alkotott képet. Minden, ami a termékre vagy a cégre emlékezteti a vásárlót, az a márkaépítéshez vezet.

A munkahelyi egyenruhák viselése nem csak egy lehetőség arra, hogy a vállalkozást szélesebb körben megismertessük, hanem annak is nagyszerű módja, hogy a munkavállalók azonosan és megfelelő módon öltözködhessenek mindenféle merev elvárás nélkül, amely finanszírozását saját költségvetésből kellene megoldaniuk.  


Folytassa az olvasást, hogy megtudja, hogyan segíthet a csapat egyenruhája abban, hogy vállalkozása pozitív arculatot közvetítsen mind az ügyfelei, mind a nagyközönség felé. 


Frissítse megjelenését. 

Az egyik módja az arculat kialakításának, hogy beruházzon olyan ruhákba, kiegészítőkbe, amelyeken cége logója vagy cégének bizonyos jellemzője megjelenik. Ez lehet akár ing, póló, kötény, sál, sapka- szinte bármi, amely illik a cég profiljához.

Figyeljen a részletekre. 

Fontos az anyagok és a szövetek kiválasztása. Ha egy étteremláncba betérünk, rögtön látjuk, hogy a felszolgálók egyforma ruhát viselnek és ez fontos része a kereskedelemnek, amely vonzza az ügyfeleket az adott létesítménybe. 

A szabás sem elhanyagolható, mert tükrözi a stílust és bizonyos ügyfeleket akár el is riaszthat a dolgozók ódivatú munkaruhája miatt. 

Menjen be bármelyik korszerű üzletlánc áruházába, hogy lássa mit visel a személyzet. A használt anyagok és azok kialakítása általában az egyenruhák kortárs stílusát tükrözi.

Színek kiválasztása.

Az egységes szín a ruhák vonatkozásában is fontos, hiszen a szervezet arculatának jelentősége megmutatkozik abban, hogy egyszerre azonosít és megkülönböztet és ennek a vizuális elemekben és kommunikációban is tükröződnie kell. Az egyenruhák színének ki kell egészítenie a márka megalkotásának részeként felhasznált logókat.

Póló helyett viselhetnek a dolgozók saját ruhát is, de egy fehér inghez adott kötelező kitűző vagy sapka mind színében, mind a logóban a cég misszióját képviselik. Akár teljes egyenruhát, akár csak egy pólót kell viselni, az üzenetet a vállalkozás teljes képének részeként kell továbbítani a fogyasztó felé. 

Könnyű beazonosítás.

A csapat egyenruháját könnyen megjegyzik az ügyfelek. Ráadásul egy forgalmas üzletben sokkal könnyebben és szívesebben szólítunk le egy egyenruhás illetőt, mint azt vadásszuk, vajon ki is dolgozik ott. A csapat egyenruhái garantálják, hogy munkatársai könnyen felismerhetők legyenek a legforgalmasabb üzletben is.

Költséghatékonyság. 

A csapat egyenruhái költséghatékony módon képviselhetik a márkát, a céget. A költségvetés összeállításakor és az egyenruha létrehozásakor törekedjen az egyszerű design megtartására. Sok vállalkozás egy logóval ellátott pólót ad munkavállalóinak és hozzá mellékel egy listát azokról a nadrágokról vagy ingekről, amelyeket a munkahelyen viselhetnek. Ráadásul egy póló elvesztésének költsége sokkal kisebb, mint egy komplett egyenruha és egy távozó munkatárs esetén sem viseli meg komolyabban a költségvetést.

Funkcionalitás mindenekelőtt. 

A csapat egységességének megteremtésére törekvő vállalkozásoknak -ahogy fentebb is írtuk- több szempontot kell mérlegelniük a választás során, melyek közül talán a végére maradt az egyik legfontosabb, mégpedig az, hogy az alkalmazottak könnyedén mozogjanak a ruhában alkattól függetlenül. 

Ha jól választ, akkor cége olyan stílusos és egyben funkcionális forma- egyenruhákat fogadhat el, amelyek segítik a vállalkozás arculatának pozitív kialakítását.