Bosszantó szokások #1

2021.11.18

A kollégám állandóan kihangosítja a hívásait. Egy nyitott irodában dolgozom és közvetlenül mellette ülök. Hogyan tudnám rávenni, hogy ezt befejezze anélkül, hogy kínos helyzetet teremtenék?


A közösségi oldalak, mobileszközök és egyéb digitális eszközök használatának növekedésével egyre több lehetőség nyílik az etikett-hibákra, különösen a munkahelyeken.

Lehet, hogy az emberek szeretik okostelefonjaikat, de azt már kevésbé, hogy kollégáik használják azokat a munkahelyen. Sőt, nem, hogy nem szeretik, egyenesen idegesíti őket!

Ha nyílt irodai környezetben dolgozik, akkor elkerülhetetlen, hogy meg kell küzdenie a túlzott zajtényezővel. Az irodai zajszennyezés egyik legbosszantóbb eleme a kihangosított telefonálás!

Milyen megoldása lehet ennek a helyzetnek?


Az első lépés az, hogy beszéljen a kollégájával. Talán észre sem veszi, hogy mást zavar ezzel a szokásával. 

Válasszon egy nyugodt időszakot, lehetőleg ne a munkaidő lejárta előtt néhány pillanattal vagy éppen valami stresszes munka közepette kezdjen bele.

Ha azonban a bosszantó munkatársával való elbeszélgetés nem működik, akkor előfordulhat, hogy fel kell keresnie a vezetőjét vagy (nagyobb szervezet esetén) egy HR-es kollégát, ugyanis egyes alkalmazottak egyszerűen nem törődnek másokkal és figyelmen kívül hagyják a csendesebb munkavégzés iránti kérést. Magyarázza el, hogy a kihangosítás befolyásolja a termelékenységét, ugyanis, ha a kérést a vállalat teljesítménye vagy céljai alapján fogalmazza meg, valószínűbb, hogy a menedzsment szívesebben fogadja. 

Remélhetőleg valamelyik beválik és végre megfelelően koncentrálhat a munkájára. :)