3 kulcsfontosságú terület a vállalkozás fejlesztéséhez

2018.06.05


Minden egyes nap új lehetőséget teremt arra, hogy vállalkozását előrébb mozdítsa, hiszen mindig vannak olyan dolgok, amelyek javíthatók és területek, amelyek fejleszthetők.

Növelheti nyereségét, csökkentheti veszteségét, szerezhet több ügyfelet, bővítheti a termékei/szolgáltatásai körét, online megjelenést biztosíthat cégének vagy számos más kívánatosnak tartott módon javíthat a jelenlegi helyzetén.

Azonban van három olyan terület, amelyekre kiemelten kell figyelni, mert ha bármelyiket elhanyagoljuk, akkor az az eredményen is kőkeményen látszani fog. Ezek a következők: gondolkodásmód, stratégia, végrehajtás.

Beszéljünk mindegyikről.

Gondolkodásmód

A siker a magatartásából, a magatartás a gondolkodásból és a gondolkodás pedig a meggyőződésből származik, ami azt jelenti, hogy pontosan tisztában vagyunk azzal kik vagyunk, mire vagyunk képesek és mit érdemlünk.

A sikerre rengeteg ambiciózus személy vágyik, mégis sokakat elkerül, legalábbis az általuk kívánt szinten.

Mégis miért vannak sikeres üzletemberek és mások miért nem azok? Ennek bizony köze van a szokásokhoz, a meggyőződéshez, a szenvedélyhez, a rugalmassághoz és a hozzáálláshoz, csak hogy néhány fontosabbat emeljek ki.

Gyakran valójában nincs is különbség a sikeres és a másik kevésbé sikeres vállalkozó között a képesség szempontjából, a különbség mindösszesen a gondolkodásmódból ered, abból, hogyan kezelik a felmerülő kérdéseket és azokra milyen válaszokat adnak. A gondolkodásmódbeli különbségek határozzák meg hogyan látjuk a világot, hiszünk-e magunkban, félünk-e belevágni új dolgokba, vállalunk-e kockázatot, stb.

Stratégia

A világos, célzott, jól definiált stratégia megléte rendkívül fontos a vállalkozás sikere szempontjából, hiánya csalódáshoz és sikertelenséghez vezethet. Meg kell tanulni, meg kell érteni és alkalmazni kell azokat a helyes stratégiákat, amelyek sikereket generálnak, hogy jobban koncentrált, produktívabb és jövedelmezőbb legyen a vállalkozás.

Stratégia nélkül meglehetősen sok erőfeszítésre és koncentrált figyelemre lesz szükség, az eredmények ilyenkor általában korlátozottak vagy előfordul, hogy egyáltalán nincs semmilyen eredmény.

Az üzleti stratégia dokumentált tervet nyújt arról, hogy a szervezet hogyan határozza meg céljait és számos kulcsfontosságú elvet tartalmaz, amelyek felvázolják miként fog végigmenni ezen az úton a célok eléréséig. Például tartalmazhatja hogyan kezeli a versenytársait, megvizsgálhatja az ügyfelek igényeit és elvárásait, a szervezet hosszú távú növekedését, fenntarthatóságát, stb.

A stratégia azért annyira fontos, mert nem csak a keretet adja, hanem a tartalmat is, a gondolkodásmód pedig abban segít hogyan találja meg a helyes utat. 

Végrehajtás

A végrehajtás azt jelenti, hogy képesek vagyunk a dolgok elvégzésére.

Talán Ön is ismer olyan embereket, akik örök álmodozók, mindig van új ötletük, elképzelésük.. de a legközelebbi találkozáskor még mindig csak az ötletnél tartanak, ahelyett, hogy az ötlet szikráját lángra lobbantották volna.

Az innovációról, az üzleti stratégiáról, a nyereséges növekedésről és a folyamatos fejlesztésről folytatott beszélgetések során néha elveszik a terv végrehajtásának fontossága, s ha egy tervet nem hajtanak végre sikeresen, akkor a stratégia, az innováció és a növekedés más módjaival kapcsolatos elmélet, ötlet mit sem ér.

Mind a tervezés, mind a gondolkodásmód jelentősen segítik a vállalkozást az innováció, a növekedés és a folyamatos fejlesztési, tervezési erőfeszítések végrehajtási oldalára összpontosítani.

Nagyszerű ötleteket és kiváló stratégiát gyárthatunk, ám ha nincs végrehajtás, nincs eredmény, mert végül mindezek fejben és papíron maradnak.

Tehát:

1. A stratégia fontos... de ha sikerre vágyik, akkor a végrehajtásra kell összpontosítani.

2. A végrehajtás nehéz... nem elég csak jól teljesíteni, meg kell érteni az üzleti tevékenységet, az árnyalatokat.

3. Győződjön meg róla, hogy a legtöbb időt a végrehajtásra összpontosítja.

4. Csak azért, mert ismeri az elméleteket, stratégiailag gondolkodik, az messze nem jelenti azt, hogy sikeres lesz.

5. Ne feledje, a végrehajtás egy eljárás, nem egy esemény.

Nem az lesz sikeres, aki pusztán elkezd valamit. Az lesz sikeres, aki elkezdi, és ha a fene fenét eszik is, befejezi.                          Napoleon Hill